Ministerul Mediului a finanţat instalarea în urbea noastră a cinci staţii stradale de monitorizare a calităţii aerului.Gălăţenii susţin că informaţiile afişate pe panourile staţiilor nu sunt reale, aerul poluat de mii de ţevi de eşapament neputând fi „de calitate excepţională”
De peste doi ani, trecătorii care au avut curiozitatea să-şi îndrepte privirea către panourile pe care Agenţia pentru Protecţia Mediului le-a amplasat în mai multe puncte din oraş, au aflat că respiră aer de munte, ozonat.
Pe aceeaşi temă:
La Buzău, un sens giratoriu costă cât o vilă!
Panourile de afişaj luminos nu indică şi limitele maxime admise pentru noxe, astfel încât fiecare trecător să poată înţelege de ce aerul cu damf de tobă de eşapament este precum cel din staţiunile montane.
Achiziții: Consiliul Judeţean a luat aerodromul de la Ianca și vrea să facă acolo bază aeriană
Spre exemplu, pe panoul electronic din faţa casei de Cultură a Sindicatelor (de la Păpădie), calitatea aerului este întotdeauna „excelentă” sau în cel mai rău caz „foarte bună”, ceea ce, ţinând cont de traficul rutier infernal din apropierea senzorilor acestei staţii, este o informaţie de-a dreptul incredibilă.
CITIŢI ŞI:
Primăria Galaţi a rămas fără sediu
Zeci de primării, aproape de colapsul financiar
„Am remarcat aceste panouri, dar sincer nu le-am dat importanţă. Văd că afişează că aerul este „excelent”. Poate în munţii Făgăraş, nicidecum într-un oraş industrial şi în care maşinile nu mai încap pe străzi. Mi se pare o investiţie inutilă”, ne-a declarat Cristina Pavel, 22 de ani, studentă.
„Nu ştiu ce reprezintă aceste panouri şi nu-mi folosesc la nimic. Eu mă gândesc la ziua de mâine că nu am ce pune pe masă”, ne-a spus şi Ion Staicu, de 54 de ani.
Investiţii de 11,2 milioane de lei pentru ambulatoriul de la Spitalul Ju