Substanţele cancerigene se găsesc în lucrurile cu care americanii, şi nu doar ei, intră în contact zi de zi, se afirmă într-un raport prezentat în aceste zile. Dacă unele substanţe au fost legate deja de cancer, cum ar fi cele conţinute de ţigări, despre altele, informaţiile sunt controversate (vezi dezbaterile şi studiile contradictorii legate de cancer şi telefoanele mobile). După cum se menţionează într-un blog al American Cancer Society, multe dintre aceste substanţe reprezintă încă miezul nenumăratelor controverse din lumea medicală a ultimilor 30 de ani, relatează Newsweek, ceea ce înseamnă că deciziile nu pot fi luate decât la nivel personal, cel puţin deocamdată.
Alimentele conservate
Acestea conţin bisfenol A, o substanţă care intră în componenţa ambalajului, aprobată în SUA în anii '60. După cum transmite ziare.com, temerile legate de efectele sale asupra sănătăţii au început să apară în anii '90. Chiar şi aşa, substanţa a fost declarată sigură în 2008. Anul acesta, autorităţile americane din domeniul siguranţei alimentelor au revenit asupra deciziei, exprimându-şi îngrijorările legate de potenţialele efecte secundare la nivelul creierului, al comportamentului, prostatei fetuşilor şi copiilor.
În ultimii ani, părinţii au început să evite biberoanele care conţin bisfenol, unele state chiar intenţionând să interzică folosirea acestei substanţe în cazul biberoanelor. Din păcate, însă, bisfenolul se găseşte nu doar în acestea, ci şi în mai toate ambalajele folosite, contaminând şi alimentele. Mai toate alimentele conservate, indiferent că e vorba despre ton sau legume, conţin bisfenol. Cantitatea cea mai mare se găseşte în conservele de fasole verde şi supă îmbuteliată.
Apa îmbuteliată
De ceva vreme, s-a împământenit ideea că apa îmbuteliată este mai pură decât cea de la robinet, fapt ce