E oficial! Guvernul a adoptat scrisoarea către FMI , urmând ca Guvernul să îşi asume răspunderea în faţa Parlamentului. Executivul va veni în faţa parlamentarilor cu două proiecte de lege: unul referitor la restabilirea echilibrului bugetar şi celălalt privind măsurile legate de pensii. Vezi în ştire cine scapă de reducerile bugetare.
E oficial! Guvernul a adoptat scrisoarea către FMI , urmând ca Guvernul să îşi asume răspunderea în faţa Parlamentului.
Executivul va veni în faţa parlamentarilor cu două proiecte de lege: unul referitor la restabilirea echilibrului bugetar şi celălalt privind măsurile legate de pensii.
Premierul Emil Boc spune însă că înainte are nevoie de avizul Consiliului Economic şi Social.
Liderul CNSLR Frăţia, Marius Petcu (audio), spune însă la RFI că reprezentanţii Confederaţiei nu vor participa la aceste discuţii inutile.
Premierul Emil Boc a anunţat că salariul minim pe economie în valoare de 600 de lei, pensia minima garantată de 350 de lei si venitul minim garantat nu vor fi reduse în urma aplicării măsurilor de austeritate convenite de Guvern cu Fondul Monetar Internaţional.
Indemnizaţia pentru mame va scădea însă cu 15%.
Totodată, contribuţia la pilonul II de pensii private se va reduce. "Veţi vedea cu cât , proiectul de lege e la mine acum" a declarat la finalul şedinţei de Guvern ministrul de finanţe Sebastian Vlădescu.
Bursele şi alocaţiile rămân neatinse
Cei care scapă de tăierile bugetare sunt elevii şi studenţii, ale căror burse nu vor scădea. Şi alocaţiile pentru copii rămân intacte: până în doi ani, în valoare de 200 lei şi peste 42 de lei.
Scapă de reduceri şi alocaţia monoparentală, cea pentru copii cu handicap, indermnizaţiile persoanelor cu HIV, a celor cu handicap grav, cu handicap mediu, ajutoarele pentru refugiaţi, pensiile invaliziilor, ale veteranilor şi ale persecuta