Numărul locuitorilor Germaniei se află, în continuare, în scădere. Asta în pofida numărului mare de imigranţi înregistrat şi în cursul anului trecut. Pentru prima dată statisticele prezintă însă o imagine inversă a fluxului de populaţie, transmite corespondentul RFI la Berlin, William Totok. Pleacă mai mulţi germani faţă de câţi imigranţi vin acolo.
Numărul locuitorilor Germaniei se află, în continuare, în scădere. Asta în pofida numărului mare de imigranţi înregistrat şi în cursul anului trecut. Pentru prima dată statisticele prezintă însă o imagine inversă a fluxului de populaţie, transmite corespondentul RFI la Berlin, William Totok (audio).
Dacă pînă acum numărul celor care s-au stablit în Germania depăşea numărul celor care plecau în alte ţări era mai mare, acum lucrurile stau tocmai pe dos.
Din cifrele date publicităţii de către Oficiul Federal de Statistică rezultă că anul trecut au emigrat din Germania 734.000 de persoane. Faţă de anii trecuţi procentajul plecărilor a crescut cu 6 la sută faţă de anul 2008.
Cei care au preferat să plece din Germania s-au stabilit în ţări ca: Polonia (123.000), România (44.000), Turcia (40.000), Statele Unite ale Ameriii (36.000) şi Elveţia (30.000). Este vorba atît despre etnici germani cît şi despre persoane născute în aceste ţări care la un moment dat s-au hotărît să locuiască în Germania, dar au preferat, în cele din urmă, să se întoarcă în ţările lor natale.
Interesant este şi fluxul spre Germania. Numărul celor care au venit în cursul anului trecut totalizează 721.000. Majoritatea persoanelor care s-au hotărît să se stabilească în Germania provin din ţări ale Uniunii Europene. Adică 58 la sută. Cei mai mulţi vin din Polonia (123.000).
Pe locul doi al ţărilor de provenienţă se situează România cu 56.000 de persoane. Potrivit Oficiului Federal de Statistică celalte ţări de provenienţă sun