Aflat la cel de-al treilea mandat de primar al Galaţiului, Dumitru Nicolae s-a alăturat campaniei "Oraşul de vis" şi a declarat pentru evz.ro că dorește să-și încheie cariera în administrația locală, dar nu înainte de a finaliza proiectele începute. Nicolae recunoaște că acțiunile sale ca primar au fost criticate de mulți, dar consideră că locuitorii Galaţiului l-au votat pentru că și-a îndeplinit promisiunile. Sursa: EVZ
Dumitru Nicolae a ajuns primar la 140 de ani după ce Alexandru Ioan Cuza a devenit pârcălab al Galaţiului. În apropiere de gară se află casa memorială în care acesta a locuit împreună cu soţia sa, Elena, transformată într-un mic muzeu.
evz.ro: Care sunt principalele direcţii în care sunt investiţi banii de la bugetul local la nivelul oraşului Galaţi?
Dumitru Nicolae: Se investeşte în jur de 40% din bugetul municipalităţii în obiective ca refacerea şcolilor şi a drumurilor. Bugetul actual al orașului Galaţi, cu tot cu fondurile europene atrase, se ridică la puţin peste 800 milioane de lei pe an.
În ce aţi investi mai mult, în ideea de a aduce o schimbare în oraş?
Aş investi mai mult în utilităţi. Trebuie băgate conducte noi, canalizare nouă, reţea de electricitate. Toate aceste se fac în mare măsură acum şi prin proiectul ISPA. Din punct de vedere al utilităţilor, Galaţiul şi Bucureştiul sunt cele mai înapoiate mari oraşe din ţară.
Ce şanse sunt pentru a pune la punct un proiect de croazieră pe Dunăre, pe o navă-restaurant?
O să rezolvăm şi acestă problemă. Din păcate aşa este stilul nostru al românilor să dăm ce avem apoi să regretăm. Galaţiul a avut vasele sale pentru astfel de călătorii, dar s-au dat la Tulcea, acum căutăm altele. Sper să rezolvăm şi problema croazierelor.
Soluții reduse pentru transportul în comun
Care sunt principalele probleme socio-economice cu