Adrian State, directorul general al Den Braven Romania, a reusit in 2006 sa-l convinga pe proprietarul grupului olandez Den Braven sa nu inceapa constructia unei fabrici in Ungaria, ci sa vina in Romania, unde investitiile totale au ajuns deja la 20 mil. euro. Desi guvernul de la Budapesta voia sa aloce facilitati pentru acoperirea a jumatate din investitia in fabrica, dinamica puternica a afacerilor din Romania i-a intors din drumul catre Ungaria pe olandezi, care au ales localitatea Buftea de langa Capitala.
In perioada 2005-2006 filiala din Romania a ocupat primul loc in topul vanzarilor la nivel de grup, raportate la vanzarile pe cap de locuitor si la Produsul Intern Brut (PIB), fapt ce i-a determinat pe olandezi sa renunte la construirea unei fabrici in Ungaria. Datorita evolutiilor din ultimii sase ani a indicatorilor financiari, Den Braven Romania este descrisa acum drept model in dvd-ul oficial al grupului, din punctul de vedere al managementului si al solutiilor tehnice pentru toate sucursalele.
"Cand am auzit ca grupul vrea sa faca o fabrica in Ungaria m-am dus la domnul Kees den Braven, proprietarul grupului, si i-am spus ca «nu-mi imaginez ca veti investi in alta tara decat in Romania». Cand au vazut evolutia businessului din Romania, dar si curatenia si ordinea din cadrul subsidiarei din Romania, au renuntat la ajutorul de 6 milioane de euro pe care urma sa-l dea guvernul ungar", afirma State, care conduce operatiunile Den Braven Romania, un business de 30,8 mil. euro (valoare care cuprinde si businessul din Republica Moldova) in 2009, in scadere cu 8% fata de anul precedent.
State a avut ca target cresterea constanta a vanzarilor inca din 2001, cand a devenit directorul general al Den Braven Romania, dupa ce initial a fost angajat ca director national de vanzari in 1998. Cum a reusit acest lucru? Prin controlul lunar al angaja