Universitatea din Oradea a participat la Conferința Internațională MODETCH 2010 (Modern Technologies, Quality and Innovation) cu cinci lucrări. Instituţia a fost reprezentată la eveniment de Traian Buidoş şi Mircea-Petru Ursu, de la Catedra TCM din cadrul Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică.
Echipa de la Oradea a prezentat în cadrul secţiunilor Conferinţei MODTECH2010 două lucrări: „Sisteme CAD/CAM utilizate la proiectarea şi realizarea electrozilor" (autori Traian Buidoş, Iulian Stănăşel şi Mihai-Dan Groza), şi „Aplicaţii ale microundelor pentru recondiţionarea obiectelor de patrimoniu" (autori Mircea‑Petru Ursu şi Traian Buidoş). Dintre cele circa două sute de lucrări din cadrul conferinţei, șase au fost premiate, trei la secţiunea „Juniori" (sub 35 de ani) şi trei la secţiunea „Seniori".
Astfel, la secţiunea „Seniori", premiul I a fost acordat unei lucrări realizate de un colectiv din Republica Moldova, condus de Pavel Topală, premiul II a fost acordat lucrării realizate de Traian Buidoş, Iulian Stănăşel şi Mihai-Dan Groza (Universitatea din Oradea), iar premiul III a fost acordat unei lucrări realizate de un colectiv condus de Daniel Stan (Universitatea „Politehnica" din Timişoara). La secţiunea „Juniori", premiul I a fost acordat unei lucrări elaborate de colectivul condus de Vesna Lojpur (Institutul de Ştiinţe Tehnice al Academiei Sârbe de Ştiinţe şi Arte, Belgrad), premiul II unei lucrări realizate de colectivul condus de Ciprian-Dumitru Ciofu (Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi" din Iaşi) şi premiul III unei lucrări realizate de colectivul condus de Diana Murar (Universitatea „Politehnica" din Bucureşti).
Fiecare lucrare a fost evaluată de cel puţin câte doi recenzori de specialitate din ţară şi străinătate, conform unor criterii bine stabilite: însemnătatea stadiului actual al tematicii abordate, origin