Criza economică obligă multe ţări din lume să restrângă cheltuielile bugetare, în timp ce în România parcă se trăieşte într-un turn de fildeş sau bloc de sticlă, a spus premierul Emil Boc. "În 2010, de la Atlantic la Pacific, lumea este în continuare în criză economică şi ţări atât din Uniunea Europeană, cât şi din alte continente sunt nevoite să ia măsuri mai dure ca oricând de austeritate şi de restrângere a cheltuielilor bugetare. Din nefericire, în Români
Criza economică obligă multe ţări din lume să restrângă cheltuielile bugetare, în timp ce în România parcă se trăieşte într-un turn de fildeş sau bloc de sticlă, a spus premierul Emil Boc.
"În 2010, de la Atlantic la Pacific, lumea este în continuare în criză economică şi ţări atât din Uniunea Europeană, cât şi din alte continente sunt nevoite să ia măsuri mai dure ca oricând de austeritate şi de restrângere a cheltuielilor bugetare.
Din nefericire, în România se vorbeşte foarte puţin de ce se întâmplă în altă parte, parcă am trăi într-un turn de fildeş sau bloc de sticlă. Am convingerea că oamenii vor înţelege că măsurile de austeritate nu sunt împotriva cuiva, că nu dorim să punem o clasă socială împotriva alteia şi că se s-a făcut este benefic pentru România", a spus Boc, într-un discurs susţinut la Forumul Naţional al IMM.
El a arătat că România a fost obligată să se împrumute şi în perioade de creştere economică, după ce a dublat fără acoperire financiară salarii şi pensii. “La un moment dat vine momentul scadenţei, nu poţi merge la nesfârşit aşa”, a afirmat Boc.
Renunţarea la Acordul cu FMI ar duce România “în prăpastie”
În opinia premierului, întreruperea acordului cu FMI va duce România "în prăpastie", prin pierderea credibilităţii şi închiderea pieţelor externe de finanţare, iar Guvernul ar fi obligat să se oriennteze spre lichidităţile băncilor de pe piaţa internă,