Consilierii generali vor dezbate în şedinţa de luni proiectul privind încadrarea pe zone de fiscalitate a Capitalei, dacă proiectul va fi aprobat taxele şi impozitele urmând să crească numai în cazul clădirilor care sunt trecute dintr-o zonă inferioară într-una superioară. Directorul Direcţiei Venituri din Primăria Capitalei, Lenuţa Boncotă, a declarat, joi, că impozitele şi taxele locale vor rămâne neschimbate anul viitor pentru bucureşteni, urmând a avea acelaşi nive
Consilierii generali vor dezbate în şedinţa de luni proiectul privind încadrarea pe zone de fiscalitate a Capitalei, dacă proiectul va fi aprobat taxele şi impozitele urmând să crească numai în cazul clădirilor care sunt trecute dintr-o zonă inferioară într-una superioară.
Directorul Direcţiei Venituri din Primăria Capitalei, Lenuţa Boncotă, a declarat, joi, că impozitele şi taxele locale vor rămâne neschimbate anul viitor pentru bucureşteni, urmând a avea acelaşi nivel ca cel din 2010.
În urma reîncadrării imobilelor din Bucureşti pe zone de fiscalitate noi va exista o creştere de aproximativ 6-7 procente în cazul imobilor ce vor trece din zonele de tip B în zona A, a precizat Lenuţa Boncotă.
Potrivit directorului Direcţiei Venituri din Primăria Capitalei, pentru o garsonieră trecută la zona A după ce până anul acesta a fost încadrată în zona B impozitul va fi 87,53 de lei, faţă de aproximativ 80 de lei.
Totodată, pentru un apartament cu două camere încadrat în zona B, unde impozitul era de aproximativ 100 de lei, dacă acesta va fi trecut la zona A de impozitare taxa va creşte cu aproximativ 16 lei.
Pentru un apartament cu trei camere încadrat din zona B, unde impozitul era de aproximativ 160 de lei, în zona A, proprietarul ar urma să plătească anul viitor cu aproximativ 15 lei mai mult.
Lenuţa Boncotă a precizat că diferenţele dintre impozitele plătite anul a