Soufllet Malt Romania, filiala locala a producatorului francez cu acelasi nume, va asigura jumatate din productia locala de malt necesara fabricilor de bere, estimata la aproximativ 210.000 de tone anual, cu doar 27 de angajati dupa ce a inaugurat recent prima unitate de productie proprie din Romania, la Buzau.
Investitia in noua fabrica se ridica la peste 60 de milioane de euro, o mare parte din finantare venind de la Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD).
"Capacitatea de productie a fabricii Soufflet este de 106.000 de tone si este folosita in prezent la capacitate maxima. Vechile unitati de productie in care Soufflet a operat pana in 2009 nu erau detinute de grup, fiind inchiriate.
Productia in cadrul acestora a fost oprita, la fel ca si contractele de inchiriere", a declarat Thierry Berger, director de marketing si comunicare externa al grupului Soufflet.
Nu se gandesc la export
Soufflet Malt Romania a produs pana anul trecut in cadrul unor unitati inchiriate din Buzau si Pitesti.
Fabrica de malt din Buzau, precum si silozurile din Buzau si Timisoara in care Soufflet si-a desfasurat activitatea anterior apartineau producatorului de bere Ursus Breweries, liderul pietei locale si producatorul brandului Timisoreana, in timp ce fabrica din Pitesti apartinea companiei Girexim Universal.
In aceste locatii, producatorul de malt avea o capacitate totala de productie de 11.000 de tone anual. Desi capacitatea de productie a noii unitati Soufflet este de zece ori mai mare decat cea anterioara, reprezentantii grupului francez sustin ca toata productia va fi comercializata pe plan local si nu iau in calcul exportul.
Cine sunt clientii
Printre cei mai mari clienti ai Soufflet Malt se numara in prezent Ursus Breweries si Heineken Romania, cei mai mari producatori locali de bere. Subsidiara grupului o