Este în clasa a XII-a şi cochetează cu fotografia, grafica, pictura şi tot ceea ce face „casă bună“ cu arta. Paşii i-au fost îndrumaţi către design de tatăl ei. Ulterior, a început să „simtă“ frumosul din artă.
M-am îndeletnicit întotdeauna să creez lucruri ce încântă privirea. Mereu mi-am dorit să dezvolt această calitate în intenţia de a reuşi pe viitor să urmez o carieră în domeniu. Părinţii mei m-au sprijinit întotdeauna şi m-au încurajat să continui să desenez. Am primit aprecieri din partea lor, ceea ce mi-a dat încredere în mine şi m-a ambiţionat. Tatăl meu a fost cel care m-a făcut să-mi placă şi mai mult desenul“, povesteşte Diana. Ea îşi aminteşte că, micuţă fiind, tatăl ei îi desena ceva, iar ea încerca să reproducă întocmai acea lucrare. „Pe lângă faptul că acest lucru era distractiv pentru vârsta mea de atunci, a fost şi un lucru constructiv“, recunoaşte tânăra artistă. Mai târziu, tot tatăl ei a fost cel care a învăţat-o diverse îndeletniciri pe care le-a şi pus în practică. „De exemplu, mi s-a cerut la un moment dat să îmbrac festiv nişte pahare ce urmau să înfrumuseţeze masa unor miri. Tatăl meu mi-a dezvăluit o tehnică ştiută de el, «scoarţa de copac». Aş putea spune că acest talent este o trăsătură de familie“, spune Diana.
Experienţă bogată
Pentru vârsta ei, Diana se poate mândri cu o experienţă bogată în ceea ce priveşte participarea la proiecte, concursuri şi expoziţii în domeniu artei. În anul 2007 a participat la o expoziţie de fotografie, organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean(ISJ), cu tema „Nu violenţa ne face mai puternici“, expoziţie indită reprezentând picturi pe piele. Un an mai târziu, Diana a fost prezentă cu lucrări la Expoziţia de grup - fotografii şi grafică dedicată literaturii române studiate, vernisată la Biblioteca Judeţeană Constanţa. De asemenea, şi-a expus creaţiile la concursul de design lansat de or