Lanţul de librării şi-a anunţat începerea procesului de reorganizare judiciară din cauza problemelor privind fluxul de numerar. Diverta vrea să închidă cât mai rapid magazinele neprofitabile pentru a putea acumula lichidităţi ca să-şi poată plăti datoriile.
Compania Diverta, membră a grupului RTC Holding, controlat de omul de afaceri Radu Octavian, şi-a anunţat ieri începerea procesului de insolvenţă pe fondul problemelor fluxului de numerar.
„Am luat această decizie având în vedere o reorganizare care să conducă la fortificarea structurii şi eficientizarea businessului actual. Considerăm că modelul de afaceri al Diverta este unul viabil, însă conjunctura actuală a pieţei, coroborată cu inflexibilitatea dezvoltatorilor au dus la problemele de cash-flow actuale", a declarat pentru „Adevărul" Amalia Buliga, CEO al companiei.
Magazine închise
În cursul zilei de ieri, compania aştepta certificatul de grefă. Administratorul judiciar propus este Casa de Insolvenţă Transilvania, firmă care s-a ocupat şi de reorganizarea Flamingo International, Leonardo şi Fortus. Pentru a putea face rost de lichidităţi ca să-şi achite datoriile acumulate, Diverta vrea să închidă cât mai repede magazinele neprofitabile, potrivit reprezentanţilor companiei, care nu au dat însă detalii privind debitele înregistrate.
Compania are un singur credit, de puţin peste un milion de euro, contractat de Diverta Retail 3000 de la Alpha Bank şi mai figurează drept garant al unui credit de trei milioane de euro contractat de la UniCredit Bank de către Sebra Francize, o companie membră a grupului RTC Holding. Radu Octavian, proprietarul RTC Holding, a anunţat recent că datoriile la nivelul întregului grup se ridică la 40 de milioane de euro.
Diverta deţine, în prezent, 62 de magazine în 39 de oraşe cu o suprafaţă de retail de peste 24.000 de metri pătraţi, inclusiv î