În Braşov se pot cumpăra, la preţuri avantajoase, terenuri, case sau apartamente. Criza financiară începe să fie tot mai acut resimţită. Zeci de persoane nu mai pot să îşi plătească ratele la bancă şi rămân pe drumuri.
Tot mai des, instituţiile bancare încearcă să recupereze restanţele prin vinderea la licitaţie publică a bunurilor imobile ipotecate la momentul contractării împrumuturilor. Terenuri, apartamente sau case, toate sunt oferite la vânzare. Iniţial la preţurile la care au fost evaluate în momentul înscrierii garanţiei, iar ulterior la valori mai mici.
Unele bănci anunţă organizarea licitaţiilor publice pentru vânzare prin afişare la sediul băncii sau la biroul executorului judecătoresc care se ocupă de toată procedura ori prin postarea unor anunţuri pe paginile web ale instituţiilor financiare.
Teren de 335.316 de lei
De exemplu, Banca Românească încearcă să vândă un teren intravilan, cu o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi, situat în Braşov, pe strada Ciobanului. Preţul de pornire al licitaţiei este de 335.316 de lei. Aceeaşi bancă oferă la vânzare în municipiul Braşov şi o cameră de 21 de metri pătraţi, situată într-un bloc de pe Strada Zizinului, evaluată la suma de 62.144 de lei.
Şi Banca CR Firenze Romania are de recuperat bani de la debitori din Braşov aflaţi în imposibilitatea de a-şi mai plăti ratele scadente. Pe site-ul instituţiei financiare sunt postate anunţuri conform cărora vor fi scoase la vânzare, de exemplu, o casă din municipiul Braşov şi una din comuna Târlungeni. Imobilul din oraşul reşedinţă de judeţ este situat pe strada Dobrogeanu Gherea, a fost construit în anul 1958.
Licitaţii în serie
Şi Volksbank a scos la licitaţie publică, încă din luna ianuarie a acestui an, un teren intravilan, construibil, situat în Tohanu Nou. Acesta a fost evaluat la 7,6 milioane de lei, însă nu a putu