„Adevărul de Seară” Reşiţa a sesizat ilegalitatea crasă care se produce pe Muntele Semenic, iar lucrarile continua. Reporterii ADS au descoperit că, în continuare, se fac lucrări pentru ridicarea cabanei pentru Salvamont, sub protecţia Gărzii de Mediu. „Mascată sub plapuma Salvamont, cabana este de fapt destinată „protocolului" şi chefurilor pentru şefii de la judeţ", spune o sursă din cadrul Consiliului Judeţean Caraş, condus de baronul Sorin Frunzăverde. Şeful judeţului a refuzat nepoliticos să dea explicaţii.
400 de metri pătraţi dintr-o turbărie activă au fost „seceraţi” de constructor, care a intrat cu basculele în aria protejată, încă de la finele anului trecut. „Turbăria este o zonă mlăştinoasă, protejată prin lege de UE, unde trăiesc specii pe cale de dispariţie. În cazul în care autorităţile europene sesizează distrugerea ei, cele judeţene vor fi obligate să refacă zona distrusă”, spune Alina Alexa, Biroul de Presă al ONG-ului Natura 2000.
Construiesc fara jena
La două săptămâni după ce organele abilitate au fost sesizate, muncitorii îşi văd liniştiţi de treabă. Nu mai mult de cinci oameni turnau fundaţii de zor, în zona protejată. Mai mult decât atât, ca să ascundă urmele ilegalităţii, pământul din vechea turbărie a fost transportat cu basculele, în prima curbă strâmtă, cum cobori de pe muntele Semenic.
Un preşedinte foarte nepoliticos
Contactat telefonic pentru a explica situaţia, Sorin Frunzăverde (foto sus), şeful CJCS, a refuzat nepoliticos dialogul, trântind telefonul de două ori. „Am închis intenţionat. Vorbiţi cu domnul Roşeţ, şeful de la Patrimoniu. Este responsabilitatea lui!", a spus Frunzăverde înainte de a întrerupe convorbirea. Ioan Roşeţ, persoana indicată de Frunzăverde, a recunoscut că nu există aprobările legale pentru şantierul de pe Semenic. „Noi am făcut demer