O celulă de închisoare, ce ar fi putut servi la "adăpostirea" deputaţilor recalcitranţi, a fost descoperită în clădirea Adunării Naţionale a Franţei Camera Inferioară a Parlamentului.
Celula, cu dimensiuni de 2/1,5 metri, fusese zidită într-un perete şi a fost descoperită cu ocazia unor lucrări de amenajare în jurul scării din apropierea Hemiciclului, ce face legătura între două săli de presă, sala Fragonard şi sala Passeron. Celula are o uşă de lemn prevăzută cu două bare de siguranţă, iar înăuntru, o banchetă din piatră. Istoricul Adunării Naţionale, Bruno Fuligni, a declarat că "habar n-avea de existenţa" unei asemenea celule, poreclite "celula de trezire din beţie", care pare să fi fost destinată în exclusivitate deputaţilor.
LOCALUL ALEŞILOR MAHMURI
Însă acest "mic local" descoperit acum, cu două camere mobilate relativ confortabile, nu a mai "funcţionat", se pare, din vremea lui Gambetta perioada 1879-1881 - care era atunci preşedintele Camerei Deputaţilor. El a făcut furori mediatice chiar în vremea aceea, când l-a închis în celula "de trezire din beţie" pe contele Armand Leon de Baudry d'Asson, deputat regalist. De atunci, celula a fost transformată în două birouri, modernizate şi repartizate acum unor deputaţi ai partidului de guvernământ, UMP.
În 2005, deputaţii Adunării Naţionale au trăit emoţiile unei alte descoperiri, când sub localurile grupului deputaţilor comunişti s-au găsit oseminte. Comuniştii respiraseră uşuraţi aflând că nu fusese vorba despre vreun omor, osemintele fiind de cal, nu de om. O celulă de închisoare, ce ar fi putut servi la "adăpostirea" deputaţilor recalcitranţi, a fost descoperită în clădirea Adunării Naţionale a Franţei Camera Inferioară a Parlamentului.
Celula, cu dimensiuni de 2/1,5 metri, fusese zidită într-un perete şi a fost descoperită cu ocazia unor lucrări de amenajare în jurul scări