Moneda naţională s-a apreciat în prima parte a şedinţei interbancare de joi, susţinută de evoluţia pozitivă a valutelor din regiune, astfel că BNR a publicat o rată de referinţă de 4,1532 lei/euro, cu 1,92 bani mai mică faţă de miercuri, reprezentând cel mai redus nivel din ultimele trei săptămâni. O paritate inferioară a fost afişată de BNR la 5 mai, de 4,1492 lei/euro. În sesiunea de miercuri, banca centrală a anunţat o referinţă de 4,1724 lei/euro. Leul s-a aprec
Moneda naţională s-a apreciat în prima parte a şedinţei interbancare de joi, susţinută de evoluţia pozitivă a valutelor din regiune, astfel că BNR a publicat o rată de referinţă de 4,1532 lei/euro, cu 1,92 bani mai mică faţă de miercuri, reprezentând cel mai redus nivel din ultimele trei săptămâni.
O paritate inferioară a fost afişată de BNR la 5 mai, de 4,1492 lei/euro. În sesiunea de miercuri, banca centrală a anunţat o referinţă de 4,1724 lei/euro.
Leul s-a apreciat uşor şi în raport cu dolarul american, iar banca centrală a publicat un curs de 3,3840 lei/dolar, cu 0,27 bani sub paritatea precedentă, de 3,3867 lei/dolar.
Cursul leului a început să scadă încă din debutul şedinţei de joi, în ton cu sentimentul pozitiv de pe toate monedele din regiune, astfel că paritatea a coborât cu circa un ban, la 4,16 lei/euro, după primă oră de tranzacţionare.
Tendinţa de apreciere a continuat în prima parte a şedinţei, iar cotaţiile au atins un minim de 4,1445 lei/euro. Cu puţin înainte de ora 13:00, schimburile se realizau la 4,1530 - 4,1550 lei/euro.
Potrivit dealerilor, trendul ascendent al valutelor din regiune se datorează doar creşterilor înregistrate de bursele europene, nefiind fundamentat pe date economice, astfel că direcţia s-ar putea întoarce foarte uşor.
Totodată, jucătorii vor urmări în această şedinţă datele despre evoluţia PIB din SUA, aferent primului trime