Se ia o bucată de lut, se frământă bine, se modelează copăcel, ursuleţ, elefănţel, melcişor şi ce-ţi mai place ţie după care gata, îl laşi să se zvânte un timp înainte de a lua pensula şi a-l picta cu ochi, gură şi codiţă. Sursa: Mihai Spiridonică
Dar de terminat, nu e terminat. Abia după ce a stat în cuptor vreo câteva ore va fi un obiect de ceramică în toată regula. Iar dacă îl aşezi şi într-o expoziţie vreo câteva zile, să te ţii mândrie.
După ce au învăţat toate aceste lucruri, copiii au creat obiecte din ceramică pe care Muzeul Ţăranului Român le expune între 5 şi 10 iunie, în Sala Acvariu, de la 10:00 la 18:00.
Educaţie prin joc
Modelând lutul şi dând viaţă formelor din natură, copilul îi simte textura şi respiraţia, îi explorează posibilităţile şi îşi foloseşte creativitatea în armonie cu un mediu din ce în ce mai ignorat sau chiar agresat, potrivit site-ul muzeului. La atelierele de creaţie au participat copii cu vârste cuprinse între 6 şi 13 ani.
De asemenea, prin acest proiect, susţinut de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti şi finanţat de Ambasada Franţei, copiii află tehnici tradiţionale de modelare şi descoperă şi muzeul.