Mare iubitor al legendelor cu piraţi, băimăreanul şi-a amenajat localul, singurul din Transilvania, după toate tradiţiile oamenilor mării.
Peti, aşa cum îl alintă prietenii, s-a născut la Baia Mare, în urmă cu 35 de ani. Avea doar 14 ani când părinţii lui emigrau în Suedia. „Au plecat mama şi sora mea, iar după un an eu şi tata", îşi aminteşte băimăreanul. La început i-a fost cumplit de greu să se acomodeze, pentru că suedezii, consideră ei, sunt oameni reci. I-a luat mai bine de un an să înveţe limba. După un alt an de pregătire, era deja elev al unui liceu din Katlineholm, oraşul unde s-a stabilit familia. „M-am integrat destul de uşor, pentru că mi-am făcut prieteni printre alţi copii de emigranţi sârbi, cu care jucam baschet", explică Peti.
Vânzător de electronice
După ce a absolvit liceul, s-a angajat ca vânzător de electronice într-un magazin de profil, unde a rămas doar un an de zile. În 2000, s-a întors în România pentru că „îl trăgea aţa", cum spune el, zâmbind. A fost doar temporar, pentru că planurile lui de a-şi deschide o afacere cu camioane a murit încă în faza de proiect. Şi a părăsit ţara. I-au trebuit alţi patru ani ca să călătorească prin toată Europa şi să-şi dea seama ce vrea să facă. Chiar dacă n-a avut o ocupaţie stabilă în aceşti ani, consideră că i-au fost de mare folos. „Am acumulat experienţă, am văzut multe şi mi-am dat seama ce vreau să fac cu adevărat", spune Peti.
Primul bar de piraţi din Transilvania
La întoarcerea în ţară, în 2005, Peter a închiriat un spaţiu în zona istorică a Băii Mari. S-a gândit să îl transforme în bar. Pentru că era o clădire de patrimoniu, în care nu avea voie să facă nicio modificare, a decis să facă un bar de piraţi. „Trebuia să fie musai un bar tematic, pentru că în Europa, am văzut că astea au cel mai mare succes", explică băimăreanul. „Tema se potrivea de