În ciuda exponatelor inedite aflate în custodia muzeului, numărul celor care trec pragul instituţiei de cultură este din ce în ce mai mic.
În topul celor mai de succes exponate de la Muzeul Judeţean Argeş care au prins la publicul piteştean se numără costumul lui Vaida Voievod, primul premier al Guvernului României Mari,(o donaţie primită de la un strănepot al acestuia, piteştean), celebrul frac al lui Armand Călinescu, bastonul lui Mihai Eminescu, devenit deja un brand local, obiecte personale ale mareşalului Ion Antonescu, scriitorului Liviu Rebreanu, artistului Dinu Lipatti, Tezaurul de argint Dacia de la Bălăneşti şi de la Rociu, flori de mină din Sahara, Australia, Madagascar, şi lucrările de artă ale pictorilor Luchian, Tonitza .
Muzeul nu a realizat un top oficial al celor mai scumpe exponate din motive de securitate. Directorul adjunct al Muzeului Judeţean Argeşam , Dragoş Măndescu spune că valorea nu este dată de preţ, iar tezaurul nu se poate cuantifica, exponatele având o valoare de inventar, valoarea reală neputându-se cuantifica.
„ În prezent, ne afectează şi pe noi criza. Nu se mai fac donaţii!Au venit piese foarte importante, pe care nu le-am mai putut cumpăra. De exemplu, brăţara de aur din epoca bronzului, de la Costeşti am ratat-o anul acesta din cauza preţului prea mare cerut de un descendent al unei familii regale. Există un fond limitat de achiziţii!”
Fiecare exponată are o valoare de inventar, însă valoarea reală a acesteia este mult mai mare. Spre exemplu, harta medievală a Transilvaniei are preţul de 450 Euro, dar în cadrul muzeului costă mult mai mult.
La ora actuală, Muzeul Judeţean Argeş are 100 000 de bunuri culturale, 500 putând intra la tezaur, formalităţile făcute fiind numai pentru 200.
Criza se resimte la muzeu.Anul acesta, faţă de anii trecuţi au scăzut puternic donaţiile, iar fondul de achiz