Comasarea a 20 de unităţi de învăţământ din judeţul Vrancea a provocat o avalanşă de cereri pentru microbuze şcolare.În prezent, sute de elevi sunt obligaţi să facă naveta pe banii lor. 31 de şcoli au cerut 35 de microbuze, care costă circa un million de euro.
Pe adresa Inspectoratului Şcolar Vrancea au ajuns valuri de cerereri pentru microbuze şcolare, care să asigure transportul elevilor pe distanţe lungi.
31 de unităţi de învăţământ din tot judeţul au cerut 35 de microbuze şcolare, unele solicitând chiar şi câte două maşini.
Inspectorul general-adjunct, Stan Rogoz spune că la această oră, în judeţul Vrancea, sunt 40 de microbuze şcolare, insuficiente pentru numărul de elevi.
"Numărul mare de cereri vine în urma comasărilor unor unităţi de învăţământ, iar necesitatea transportului şcolar este tot mai mare", a afirmat inspectorul.
În opinia lui Stan Rogoz toate şcolile sunt îndreptăţite să primească un astfel mijloc de transport.
"Am solicitat tuturor unităţilor de învăţământ să ne raporteze dacă au microbuz şcolar şi în ce stare se află acesta, ca să putem avea o situaţie concretă. Conform solicitărilor pe care le-am primit din teritoriu ar mai fi nvoie de 35 de astfel de maşini", a comentat Rogoz.
Copiii întârzie la şcoală
Cei mai mulţi dintre copiii care fac naveta stau de la primele ore ale dimineţii la "ocazie".
Alexadra Cucu este elevă în clasa a V-a la Şcoala nr. 1 din Garoafa. Ea stă la Bizigheşti, comună aflată la aproape zece kilometri de şcoala unde învaţă şi, de cele mai multe ori, ajunge cu întâziere la cursuri.
"Plec pe la 6.30 ca să ajung la ora 8.00 la şcoală. Întârzii aproape în fiecare zi pentru că cei de la ocazie nu prea ne iau din stradă. Iarna este cumplit de frig şi au fost zile în care a trebuit să mergem mai bine de jumătate din drum pe jos", susţine eleva. @N