În drumurile sale, maestrul oprea des la cel mai renumit popas din Slobozia - Privighetoarea. Maestrul comediei româneşti era atras de bucatele tradiţionale. Drept mulţumire pentru serviciile primite, Jean Constantin lăsa bacşiş gras ospătarilor.
De popasurile lui Jean Constantin la restaurantul din Slobozia îşi aminteşte Gheorghe Craiţăr, unul dintre ospătarii care l-au servit pe regretatul actor.
ULTIMELE LUNI DIN VIAŢA LUI JEAN CONSTANTIN
Omului îi este greu să aprecieze de câte ori maestrul a trecut pe la restaurant, spune însă că de fiecare dată când venea era mare veselie.
Citiţi şi:
Jean Constantin este condus pe ultimul drum
Ţiganul, parte din personajul Jean Constantin
Jean Constantin - Cetăţean de onoare cu întârziere
„Jean Constantin era sufletul petrecerii, dacă se poate spune aşa. Făcea glume multe. Râdeam şi noi, chiar dacă nu aveam voie. Şeful de sală ne urmărea, dar cui îi mai păsa?“, spune mândrul ospătarul trecut astăzi de vârsta de 50 de ani.
Pe lângă faptul că aducea veselie în local, Jean Constantin era unul dintre clienţii care lăsa bacşiş bun. „Niciodată nu a plecat fără să lase ceva şi pentru ospătari. Era foarte generos“, îşi mai aminteşte Gheorghe Craiţar.
Înnebunit după sarmale
Artisul era înnebunit după mâncarea tradiţională pregătită în bucătăria restaurantului din Slobozia. „Îi plăceau tare mult sarmalele, fasolea cu ciolan şi afumăturile. De băut nu bea decât câte un pahar - două de vin. Numai roşu cerea de fiecare dată când venea pe la noi“, mai adaugă ospătarul care l-a servit pe Jean Constantin.
Oaspeţi de seamă
Nu doar marele maestru al scenei româneşti a fost servit de Gheorghe Craiţar, ci şi renumiţi oameni politici. Primul pe listă a fost prinţul moştenitor al Marii Britanii, Charles. Se întâmpla în anii '70 pe litoral.
„Eram la r