Proiectul privind încadrarea pe zone de fiscalitate a Capitalei va fi discutat luni în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, în cazul în care acesta va fi aprobat taxele şi impozitele urmând să crească numai pentru clădirile care sunt trecute dintr-o zonă inferioară în alta, celelalte rămânând la nivelul actual.
Directorul Direcţiei Venituri din Primăria Capitalei, Lenuţa Boncotă, a declarat, ieri că pentru o garsonieră trecută în zona A din zona B impozitul va fi 87,53 de lei, faţă de aproximativ 80 de lei. Pentru un apartament cu două camere din zona B trecut în zona A se va plăti un impozit de aproximativ 116 lei faţă de 100 lei, iar pentru un apartament cu trei camere din zona B trecut în A, impozitul va ajunge la 175 lei faţă de 160 lei.
În urmă cu o lună, primarul general Sorin Oprescu susţinea că "în toate capitalele europene se practică acest lucru". "Pe măsură ce se dezvoltă, cartiere trec din zona B în A, din zona D în zona C. Este normal ca cei care locuiesc în centrul oraşului să plătească impozite mai mari", a mai spus edilul.
Potrivit proiectului, zona A a fost prelungită de-a lungul malurilor râului Dâmboviţa, de la intersecţia Splaiului Independenţei cu Bulevardul Vasile Milea până la limita vestică de proprietate a construcţiei Sema Park. Din zona A au fost scoase terenurile inundabile din jurul lacului Colentina, acestea fiind trecute într-o zonă inferioară de impozitare, şi au fost introduse alte suprafeţe de teren, cum ar fi limitele de nord ale lacurilor Fundeni şi Băneasa.
În zona B au fost introduse terenurile situate între Şoseaua Giurgiului şi Bulevardul Constantin Brâncoveanu, Şoseaua Berceni, strada Caporal Gheorghe Marin, dar şi cele de pe Bulevardul 1 Decembrie, strada Feteşti, strada Râmnicu Vâlcea, precum şi Drumul Gura Siriului.
În zona C au fost trecute terenurile din partea de sud