Bolnavii din Oltenia se plâng că în spitale se lovesc de aroganţa medicilor şi asistentelor care şi-ar face meseria cu prea mult sânge rece.
Oltenii care ajung pe patul de spital spun că de multe ori îi intrigă comportamentul cadrelor medicale, care şi-ar îndeplini atribuţiile ca nişte roboţi şi care de multe ori ar uita ca tratează oameni, nu maşini. Violeta Marin (55 de ani), care aseară se afla la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Nr 1 din Craiova, ne-a mărturisit că, atunci când pune piciorul într-un spital, se loveşte de aroganţa cadrelor medicale.
"Noi nu suntem tot oameni?"
Femeia, cu probleme cardiace şi complicaţii la ficat, spune că primul lucru care ar trebui schimbat în sistemul de sănătate este atitudinea angajaţilor. „Câteodată nici nu mai ştii cum să le vorbeşti, ca să nu-ţi întoarcă vorba. De obicei stau pe lângă doctorii tineri, că ei sunt mai blânzi şi te ajută. Dacă rog o infirmieră să îmi explice unde este un cabinet sau dacă a văzut-o pe cutare doamnă doctor, îmi îndrugă ceva, dar pe ton ridicat sau nu mă ia în seamă”, ne-a spus craioveanca. Bolnavii cu care am stat de vorbă au înaintat aceleaşi plângeri cu privire la modul în care unele cadre li se adresează. „La Reanimare, de exemplu, se învârt prin sală fără să te vadă. N-ai tu curaj să zici un lucru, că îţi sar în cap. La urma urmei, noi nu suntem tot oameni?”, se întreabă Marin Gheorghe (65 de ani), pensionar.
"Trebuie să fiu supusă sau să suport toanele asistentelor"
Marinaş Simona (foto sus), o mamă care ajunge săptămânal la spital, din cauză că are un copil diagnosticat cu malformaţii la nivelul inimii, spune că este nevoită să ţină capul plecat, ori de câte ori trece pragul unităţilor medicale. „În special dacă ştiu că nu am bani puşi deoparte să dau în dreapta şi-n stânga, am două soluţii: ori trebuie să fiu supusă, să mă milo