Primarii din Gorj nu văd cu ochi buni reducerile de salarii care vor avea loc de la 1 iunie în sectorul public şi susţin că deja au fost anunţaţi de o parte din angajaţi că vor renunţa la locurile de muncă de la stat.
Edilii din Gorj ar fi preferat să renunţe la angajaţii care nu sunt bine pregătiţi, decât să scadă salariile la toată lumea, cu un procent de 25%, aşa cum a fost anunţat la nivel central. Primarii sunt de acord cu măsurile de restructurare şi eficientizare a administraţiei publice şi a sectorului public în general, dar majoritatea consideră că vor pierde o parte din subalterni care nu vor să mai muncească pentru 500 sau 600 de lei pe lună, după 15 sau 20 de ani de activitate. În mai multe localităţi, cum ar fi Schela sau Crasna, şefii primăriilor au fost deja anunţaţi de unii subalterni că nu pot sau nu vor mai vrea să mai muncească pe salarii înjumătăţite, după ce la începutul anului li s-a mai tăiat din lefuri. Cea mai probabilă destinaţie va fi sectorul privat, însă aici restructurările au început încă de acum un an şi jumătate, iar concurenţa pentru un loc de muncă este acerbă. Potrivit statisticii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Gorjul este unul dintre judeţele unde se găseşte foarte greu un job. Comparând cererea cu oferta, concurenţa pentru o slujbă în sectorul privat este de 89 pe loc.
Contabilele de la Schela spun pas
Aristide Şerbănescu, primarul comunei Schela, aflată la 18 kilometri de Târgu Jiu, a declarat că a fost deja anunţat de cele două contabile ale instituţiei că vor să plece, întrucât au salarii de 600 de lei fiecare: „Mă nemulţumeşte această reducere de salarii. Trebuia să se rămână la numărul de angajaţi din 2004. Nu te mai poţi învârti printr-o instituţie publică de angajaţi care nu fac nimic. Sunt foarte mulţi bugetari. S-au făcut angajări cum s-au făcut. Toată lumea şti