Combinatul de vinificatie de la Cotnari a alocat pentru anul in curs nu mai putin de 4 milioane de euro pentru continuarea programului de plantari cu vita-de-vie, demarat in urma cu doi ani, cu inca 200 ha din soiurile Grasa de Cotnari, Busuioaca de Bohotin si Feteasca Neagra, ultimele doua soiuri de struguri rosii, care reprezinta o noutate pentru aceasta podgorie, renumita prin calitatea vinurilor sale albe.
Peste trei ani, perioada necesara unei podgorii noi pentru a ajunge la maturitate, Cotnari SA va administra o suprafata de 1700 ha de vita-de-vie pe rod.
Important este ca vita-de-vie nu a fost afectata de gerurile din iarna, pentru ca aici se practica ingroparea viei pana la jumatatea pantei dealurilor, astfel ca se estimeaza o productie de struguri asemanatoare celei din anul precedent, respectiv de 9,5 tone la hectar, ceea ce la un randament de 70 % aplicat productiei estimate, va duce la obtinerea a 6600 litri de vin la hectar.
De pe cele 1300 ha de podgorie pe rod se estimeaza o productie totala de 8,5 milioane litri, numai vin cu Denumire de Origine Protejata, ceea ce, in opinia directorului Razvan Serghiuta, va plasa unitatea cel putin la nivelul de anul trecut al productiei.
Combinatul de vinificatie de la Cotnari a alocat pentru anul in curs nu mai putin de 4 milioane de euro pentru continuarea programului de plantari cu vita-de-vie, demarat in urma cu doi ani, cu inca 200 ha din soiurile Grasa de Cotnari, Busuioaca de Bohotin si Feteasca Neagra, ultimele doua soiuri de struguri rosii, care reprezinta o noutate pentru aceasta podgorie, renumita prin calitatea vinurilor sale albe.
Peste trei ani, perioada necesara unei podgorii noi pentru a ajunge la maturitate, Cotnari SA va administra o suprafata de 1700 ha de vita-de-vie pe rod.
Important este ca vita-de-vie nu a fost afect