Comunitatea internaţională urmăreşte cu nelinişte ceea ce se întâmplă în Jamaica, unde Poliţia şi armata nu reuşesc să pună mâna pe un traficant, considerat de americani drept printre cei mai periculoşi de pe planetă. Inamicul public numărul unu, pe care autorităţile din Jamaica ar dori să-l extrădeze în Statele Unite este poreclit Dudus.
Comunitatea internaţională urmăreşte cu nelinişte ceea ce se întâmplă în Jamaica, unde Poliţia şi armata nu reuşesc să pună mâna pe un traficant, considerat de americani drept printre cei mai periculoşi de pe planetă.
Inamicul public numărul unu, pe care autorităţile din Jamaica ar dori să-l extrădeze în Statele Unite este poreclit Dudus. El are 42 de ani şi se află în fruntea unei bande sau a unui clan de traficanţi numit Shower Posse, considerat de fapt una dintre cele mai importante organizaţii care se ocupă cu traficul de droguri şi de arme în Jamaica.
Autorităţile care au încercat să ia cu asalt cartierul în care operează membrii acestei bande s-au trezit însă în faţa unei adevărate coaliţii de răufăcători. Peste 60 de civili au murit în urma înfruntărilor dintre forţele de ordine şi traficanţi, cinci sute de persoane au fost totuşi arestate, dar Dudus rămâne de negăsit.
Marea problemă care se pune însă şi care provoacă îngrijorare şi în alte ţări, în special din America Latină este enorma popularitate a respectivului traficant.
Dacă pentru autorităţi el este un criminal, o parte din populaţia săracă a oraşului Kingston, capitala insulei Jamaica îl consideră un fel de Robin Hood, întrucât îi ajută pe săraci.
În materie de săraci, această insulă dispune de mari rezerve. Numărând două milioane opt sute de mii de locuitori, Jamaica îşi trage resursele în special din turism. În actualale condiţii, însă, ţările occidentale, iar printre ele şi Franţa şi-au sfătuit cetăţenii să opteze pentru alte pla