Aflat la prima ediţie, balul, organizat de Fundaţia Calea Victoriei, s-a desfăşurat în atmosferă retro a Micului Paris din anii 20-30 ai secolului trecut.
Găzduit în sălile „Bizantină”, „Gotică” şi „Norvegiană” ale Cercului Militar Naţional, „Balul Bucureştiului interbelic” a atras în jur de 150 de participanţi, care au petrecut până târziu în noapte.
CLICK AICI PENTRU A VEDEA FOTOGRAFII DE LA BAL
Încă înainte de ora 20.00, mai multe perechi şi grupuri de tineri, îmbrăcaţi în ţinute retro, aşteptau în faţa intrării, vizibil încântaţi de costumaţia pe care o purtau. Rochiile cu talie joasă, perlele, pantofii cu toc şi baretă în jurul gleznei, machiajul strălucitor şi coafurile de epocă le făceau remarcabile pe doamne şi domnişoare. Însoţitorii lor erau îmbrăcaţi în costume cu vestă şi eşarfă legată la gât, în loc de cravată.
Ca pe vremea stră-bunicilor
Cea mai mare parte a publicului şi-a făcut apariţia în jurul orei 21. 00. Noii veniţi păreau că s-au luat la întrecere în a arăta ca pe vremea stră-bunicilor, care petreceau la balurile lumii bune din Bucureştiul interbelic. Femeile purtau, cu rafinament, pene în coafură, iar bărbaţii aveau o floare la butonieră. Dintre accesorii n-au lipsit mănuşile, bastonul şi ţigaretul, toate afişate cu dezinvoltură.
Printre invitaţii serii s-au aflat profesorul Neagu Djuvara, istoricii Adrian Majuru şi Georgeta Filitti, violonistul Alexandru Tomescu.
Şi cum eticheta a fost desăvârşită, la intrare, toată lumea era întâmpinată cu un pahar de şampanie şi cu urarea de „bun venit!”
Canapelele şi scaunele s-au ocupat în scurt timp şi, îndată ce se aşezau, femeile începeau să discute, în primul rând, despre vestimentaţie. Se complimentau reciproc şi îşi dezvăluiau, fără reţineri, secretul frumuseţii din seara balului. „Eu mi-am făcut singură rochia”, spun