Dorin Gherman, fostul CEO al Rompetrol, a cumparat aproximativ 40% din actiunile Heritage, cel mai scump restaurant din Capitala, unde miliardarul Dinu Patriciu controleaza deja 51% din afacere.
Surse apropiate tranzactiei sustin ca Gherman a facut o oferta tuturor celor 22 de actionari, insa doar 20 au acceptat sa vanda, pretul de vanzare reprezentand mai putin de jumatate din investitia initiala, care s-a ridicat la momentul deschiderii restaurantului la un milion de euro. De asemenea, sursele citate mai afirma ca Dinu Patriciu este cel care ar fi, de fapt, in spatele tranzactiei. Omul de afaceri a platit 500.000 de euro la inceputul lui 2008 pentru un pachet de 30% din actiunile Heritage, devenind actionar majoritar.
Intrarea lui Patriciu in actionariatul restaurantului de lux s-a facut prin majorare de capital. Ulterior, fostul proprietar al Rompetrol si-a majorat participatia pana la 51%.
Printre actionarii Heritage s-au numarat Robert Rekkers, CEO al Bancii Transilvania, Anca Ioan, fost CEO al Tiriac Holdings, Rasvan Radu, presedintele executiv al UniCredit Tiriac si Dan Pascariu, presedintele CA al UniCredit Tiriac Bank. Numarul mare de presedinti si vicepresedinti de banci a facut ca Heritage sa fie supranumit si "restaurantul bancherilor".
In prezent, Patriciu controleaza 51% din restaurant, iar Gherman in jur de 40%.
Proiectul deschiderii Heritage a fost initiat in 2006, iar deschiderea oficiala a avut loc in septembrie 2007. Datele de pe site-ul Ministerului de Finante arata ca restaurantul unde un pranz costa 100 de euro a acumulat in intervalul cuprins intre 2006 si 2008 pierderi de 1,4 milioane de euro.
Potrivit ultimelor informatii disponibile, aproape trei sferturi din businessul restaurantului reprezinta organizarea de evenimente.
Heritage a avut in 2008 afaceri de aproape 800.000 de euro si pierderi de 500.000