Sindicaliştii RATB şi cei ai Metrorex au anunţat astăzi că marţi vor opri circulaţia până la ora 16.00. Cel mai mare protest va avea loc la începutul săptămânii, când peste 70.000 de sindicalişti din învăţământ, sănătate şi administraţie publică vor ieşi în stradă.
Mai citiţi şi:
Îngheţarea Capitalei la 1 iunie, aproape sigură
Capitala va fi principala victimă a acţiunilor sindicaliştilor, pentru că aici îşi vor opri lucrul şi angajaţii care asigură transportul în comun.
Astfel, autobuzele, troleibuzele, tramvaiele şi metrourile vor circula la data de 1 iunie, doar după ora 16.00. „Participăm la greva de solidaritate care are loc la 31 mai. Noi nu întrăm în aceeaşi zi, ci la 1 iunie, când între orele 4.00 şi 16.00, metroul şi mijloacele de transport în comun de la suprafaţă nu vor circula”, a declarat Ion Rădoi, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou.
El a adăugat că, în cazul în care hotărârea Guvernului de la 12 mai nu se va schimba, vor rămâne în greva generală. Astfel, şi de această dată peste 400.000 de călători care circulau cu metroul vor fi afectaţi de deciziile sindicaliştilor nemulţumiţi de scăderile salariale anunţate de Guvern ca măsură anticriză.
Taxiurile preiau comanda
Fără RATB şi metrou, Capitala va fi complet paralizată: mulţi vor merge către serviciu cu maşinile personale, iar alţii vor suna insistent la companiile de taxi care, ca şi la greva Metrorex de data trecută, vor fi foarte greu de găsit. Bucureştenii mai îndrăzneţi vor apela la centrele de închiriat biciclete sau vor asculta sfaturile maratoniştilor şi vor face jogging până la serviciu.
„Nu este rău să alerge până la servicu, asta doar dacă distanţa este mai mică de 5 kilometri. Eu le recomand oricum să meargă într-un pas alert pentru a anu ajunge la muncă transpiraţi şi obosiţi”, a spus Marian Chir