Campania iniţiată de evz.ro prezintă astăzi un album personal din trecutul oraşului de la Dunăre. Sursa: TV Mania
Vedeta aleasă în această săptămână pentru a susţine municipiul promovat în cadrul campaniei „Oraşul de vis” este Adrian Enache, artist care aniversează în acest an două decenii de carieră. Interpretul povesteşte despre copilăria pe malul Dunării, schimbările percepute în evoluţia oraşului natal şi aminteşte despre o mică legendă a locurilor.
EVZ: Ce însemna să fii copil în Galaţi? Unde erau cele mai frumoase locuri de joacă şi cele mai neştiute ascunzişuri?
Adrian Enache: Am avut un avantaj în copilărie faptul că locuiam într-un oraş-port. Ştim cu toţii rigorile la care eram supuşi din cauza regimului de atunci, însă, prin intermediul vaporenilor, aveam posibilitatea să accedem la lumea de afară, care nu ne era permisă. Astfel ne procuram muzica străină - un aspect care mă preocupa în mod special. Aşa l-am descoperit pe Boney M cu care, mai târziu, m-am şi întâlnit. Acum, când ajung să cânt la Galaţi am o dublă emoţie: cea de scenă, ca artist, şi apoi pentru că revin în oraşul natal, revăd locurile de joacă, uneori mă întâlnesc cu foşti colegi. Galaţiul reprezintă prima scenă pe care am urcat, alături de bucuriile copilăriei.
Vremurile s-au schimbat. Care este portretul gălăţeanului copilăriei tale şi cum îl vezi acum?
Galaţiul păstrează şi acum din aerul copilăriei mele, chiar dacă s-au ridicat construcţii noi, s-au mai asflatat drumuri. Se modernizează, ţinând astfel pasul cu lumea. Îl ajută foarte mult că este un oraş cu o activitate navală puternică, fapt pentru care gălăţenii au fost, chiar în vremurile acelea închise, oameni deschişi la nou, a căror mentalitate a fost cu un pas înaintea celorlalţi.
Cu o privire critică, ce observi că îi lipseşte oraşului şi cum l-a schimbat timpul?
Ar treb