Alegerea domnului Ponta in fruntea PSD a adus ceva nou in politica romaneasca. Desi a fost perceput ca o creatie a tandemului Iliescu-Nastase, iata ca dl Ponta reprezinta totusi un moment crucial atat in interiorul partidului, cat si pe scena parlamentara.
Pentru ca in paralel cu criza cu care ne confruntam, asistam si la reorganizarea clasei politice. Atragerea si implicarea tinerilor in viata politica, inlocuirea celor invechiti, conservatori, sunt masuri importante si care in timp isi vor pune amprenta pe viata de partid si implicit a Romaniei.
Si tot de numele sau trebuie sa legam decizia de a disocia activitatea PSD, parlamentara sau nu, de cea liberala.
In repetate randuri, varfurile PSD au anuntat ca se vor dedica unei politici de stanga si numai de stanga, neuitand sa adauge ca nu exista nici un acord sau pact semnat intre ei si liberali.
Pe de alta parte, PD-L, in urma refuzului liberal de a intra la guvernare, a devenit dusmanul de moarte al acestui partid si prin felul in care se comporta arata ca nu uita si nu iarta.
Daca vom corobora declaratiile celor doua partide cu rezultatele alegerilor care, asa cum recunosteau toti, au adus un plus de 40 de scaune liberalilor, dar si cu aparitia unui nou partid care isi recruteaza membri inclusiv de la liberali, constatam ca PNL este pe cale sa isi piarda reprezentarea parlamentara, ceea ce ar insemna disparitia sa ca partid.
Felul in care PSD a anuntat ca va depune o motiune de cenzura, ca un partid sigur de sine, puternic, ca un adevarat lider de opozitie, a aratat in acelasi timp si marginalizarea PNL. Un joc politic, o capcana intinsa liberalilor in care acestia au cazut, mai de voie, mai de nevoie, dar in care s-a vazut si se vede cine este suveranul.
Umilinta aroganta cu care Crin Antonescu anunta ca va sprijini motiunea de ce