Născut într-un trib din nordul Nigeriei, Aniemeka a venit în România pentru a face facultatea. Aici şi-a cunoscut nevasta şi a devenit artist, dar şi crescător de capre.
Aniemeka, cuvânt care însemnă în nigeriană „bucuria pământului", Louis Onyejekwe a aterizat în România în aceeaşi zi în care Elena şi Nicolae Ceauşescu se aflau în vizită oficială în Nigeria, iar în România a avut loc cutremurul din 1977. Glumind pe seama întâmplării, Ani obişnuieşte să spună că el a adus cutermurul din 4 martie. Mezinul familiei, care studia în România încă din 1975, graţie unei burse a statului nigerian, şi l-a dorit aproape pe fratele mai mare. Astfel, a ajuns Aniemeka să spună după 33 de ani că în destinul său a fost scris Măerişte.
La o petrecere studenţească în 1982, Ani - care era în ultimul an la Facultatea de Grafică din Cluj- a întâlnit-o pe Mariana - studentă la chimie. Abia după cinci ani, doi fii şi un an de armată obligatorie în Nigeria a sosit telegrama prin care Ceauşescu a aprobat căsătoria dintre cei doi. Nunta a fost una tradiţională românească, nici la Cluj, nici la Bucureşti, nici la Braşov şi nici în alte oraşe prin care au mai locuit, ci în Măerişte, satul natal al Marianei.
Revoluţia le-a decis rezidenţa
Cum în România viaţa devenise foarte grea, în 1989 Aniemeka a decis ca familia extinsă deja la cinci membri să se stabilească în Nigeria. Dar Revoluţia din decembrie l-a surpins dincolo de graniţele ţării. „Abia pe 6 martie, după ce s-au mai liniştit lucrurile, m-am întors. Datorită faptului că lumea devenise altfel prin căderea comunismului, oamenii erau liberi să călătorească, am hotărât să ne continuăm viaţa aici". Lui Ani i-a plăcut mult Braşovul şi ar fi dorit să locuiască undeva la 30 de kilometri de reşedinţa de judeţ. Însă crede că soarta i-a rezervat ca domiciliu satul Măerişte, unde au cumpărat o casă bătrânea