Deşi nu sunt mulţi cei care vor să recunoască, meseria de părinte nu trebuie învăţată după ureche. Românii încă mai cred că dacă au un copil înseamnă că ştiu şi cum să-l crească. Deoarece nu primesc odată cu pruncul venit pe lume şi un manual de utilizare, a luat naştere ParenTime, unicul centru exclusiv de cursuri pentru părinţi la nivel naţional.
Copiii... Ce poate fi mai minunat decât un suflet gingaş, pur, făcut din sângele nostru? Un suflet şi o înfăţişare care să ne semene, pentru care să trăim şi a cărei completă existenţă să depindă de noi. Un mic omuleţ la a cărui dezvoltare, maturizare şi împlinire să luăm parte voluntar, zi de zi, an de an, deceniu după deceniu. Să simţi freamătul dulce al pregătirilor micuţului pentru şcoala vieţii... A fi părinte înseamnă mai mult decât a asigura hrană şi lucruri materiale. A fi părinte este ceva divin. Sau cel puţin aşa ar trebui să fie. Ar trebui să fie o prioritate să fim părinţi buni. Din păcate, o multitudine de studii efectuate în ultimii ani demonstrează faptul că românii nu au habar cum să îşi crească propriii copii. Ei consideră că oricine are un fiu ştie instinctiv cum să-l crească, lucrurile venind automat de la sine. Plus că folosesc aceleaşi metode ştiute de la părinţii şi bunicii lor, iar acestea nu pot fi decât un avantaj, în opinia lor. Pentru că, vorba aceea, "omul cât trăieşte învaţă".
A VENIT BEBELE. CUM PROCEDĂM?
În ultima perioadă, destui oameni preferă să devină părinţi la vârste cât mai înaintate pentru a putea avansa în carieră, cu riscul ca urmaşii lor să devină răsfăţaţi fără rezerve. Criza, desigur, îşi spune şi ea cuvântul. Totuşi, când decid să facă pasul cel mare, a cărui urmare îi va însoţi întreaga viaţă, ei îşi pun copilul pe primul loc... şi nu chiar. Vor să îi ofere ce e mai bun, ce e mai sănătos. Cât mai multe. Mergând pe premisa "vreau să aibă viaţa