Arădenii pot degusta îngheţata viitorului, produsă după cele mai noi tehnologii. Este vorba despre un desert extrem de gustos, sub formă de drajeuri congelate, fabricat la minus 197 de grade Celsius şi delicios pentru toţi pofticioşii.
Cele mai înalte tehnologii dezvoltate de cercetătorii de top ai lumii se dovedesc utile în viaţa civilă în cele mai neaşteptate moduri şi produse. Este şi cazul unui tip de îngheţată a cărei producţie încorporează o astfel de tehnologie NASA. Este vorba de un procedeu tehnic care permite extragerea completă a aerului din produs.
„În acest fel, ingredientele utilizate nu mai riscă o degradare rapidă, respectiv dezvoltarea de bacterii naturale care duc la reducerea termenului de garanţie şi modificarea produsului prin procese de fermentaţie, de exemplu”, explică Dan Cotuna, deţinătorul francizei locale. Acesta mai spune că tehnologia în cauză se foloseşte în prezent doar la acest tip de produs. „Ea a fost dezvoltată în laboratoarele NASA şi o bună bucată de vreme a fost disponibilă doar pe o piaţă limitată în SUA. Ulterior, a fost achiziţionată de un corean care a extins-o în toată lumea”, a mai explicat Dan Cotuna. Produsă cu această tehnologie, îngheţata are o garanţie de trei ani, timp în care îşi păstrează aceeaşi calitate. Spre deosebire de îngheţata clasică, aceasta nu conţine aer şi niciun fel de aditivi artificiali, fiind fabricată din lapte şi fructe. În plus, nefiind o îngheţată bătută, ea se comercializează sub formă de drajeuri. „Este produsă la minus 197 grade Celsius din lapte proaspăt, fructe şi suc de fructe, plus arome naturale. Nu conţine conservanţi şi aditivi artificiali. Culoarea deosebită a biluţelor de îngheţată este dată de coloranţii fructelor şi algelor marine”, explică şi Doina Turcu, vânzător. Şi depozitarea se face la minus 40 de grade Celsius, iar vânzarea la minus 30 de grade.
P