Pielea bronzată nu mai este de mult doar o modă de sezon, ci a început să facă parte din firescul tinerelor care se vor în pas cu tendinţele. Sursa: NorthFoto
Dacă vara acestea stau în bătaia soarelui, pentru un bronz natural, în afara sezonului estival apelează la tot felul de trucuri care le permit obţinerea unei pieli de culoarea ciocolatei cu lapte.
Cea mai la îndemână metodă de bronzare este reprezentată de loţiunile şi sprayurile pentru bronzat, însă, pe multe dintre cele care le-au încercat, experienţa le-a învăţat că efectul folosirii unor astfel de produse este de scurtă durată şi, în plus, multe dintre ele nu numai că nu oferă un bronz uniform, dar mai şi murdăresc hainele.
Bronzul cu ultraviolete, cancerigen
O a doua alternativă, din ce în ce mai populară, pentru a obţine un ten bronzat fără ajutorul soarelui este oferită de saloanele specializate. Studiile recente au arătat însă că bronzul de la solar are, în timp, efecte cancerigene.
„Nu e niciun dubiu că aceste aparate sunt cancerigene”, au declarat, în urmă cu un an, experţii Agenţiei Internaţionale pentru Studiul Cancerului (IARC). Avertismentul acestora a venit ca urmare a creşterii alarmante a cazurilor de cancer de piele. În ultimii 30 de ani, numărul celor care au dezvoltat această formă a bolii s-a majorat de patru ori.
Sunt foarte mulţi care cunosc atât efectele nocive ale soarelui – deshidratare, îmbătrânire prematură sau chiar problemele mai grave ale pielii, care pot ajunge până la cancer – dar şi pe acelea ale bronzului cu ultraviolete, iar opţiunea este a fiecăruia.
Cuvântul de ordine, ”organic”
De curând, în plină expansiune a industriei de profil dar şi a modei produselor organice de oricefel, a apărut o nouă metodă de bronzare articficială care ocoleşte atât soarele, cât şi ultravioletele. Este vo