"Vechea capitală a Ardealului", Alba Iulia, este timp de două zile - 28 şi 29 mai - gazda celei de-a XI-a ediţii a Congresului Internaţional de Dacologie organizat de Dacia Revival International Society, condusă de Dr. Napoleon Săvescu.
"Malus Dacus" (adică Dacul cel rău) - cum era supranumit Mihai Viteazul de către "complotiştii" vremii lui - este tema acestei ediţii care se desfăşoară la Universitatea "1 Decembrie 1918" din oraşul de pe Mureş şi la care participă istorici, lingvişti, cercetători din România şi din străinătate.
Poate mai mult ca oricând, invitaţia adresată de către dr. Napoleon Săvescu celor care pot contribui, prin munca lor de cercetare, la înţelegerea şi buna receptare a adevăratei istorii a poporului român, dar şi celor care vor să audă ce spun cercetătorii, a declanşat un impresionant val de entuziasm în rândul tuturor iubitorilor de istorie şi de neam. "Veniţi să ne alăturăm glasurile spre a le demonstra încă o dată tuturor că noi, românii, suntem urmaşii acelora care, secole de-a rândul, au înfruntat cele mai puternice imperii ale lumii, iar astăzi continuăm să vorbim aceeaşi limbă, continuăm să avem aceleaşi tradiţii, continuăm să ne păstrăm identitatea în această ţară Carpato-Dunăreană", a sunat îndemnul lui Napoleon Săvescu, inserat şi în nr. 63 (din această lună) al revistei lunare de istorie şi cultură "Dacia", dedicat celui de-al XI-lea Congres Internaţional de Dacologie "Malus Dacus -2010". "De ce dac şi de ce rău?", a continuat Napoleon Săvescu. "Pentru că întreaga coaliţie era conştientă de puterea teritoriilor reunificate, pentru că, la acea dată, Dacia era încă vie în mărturii şi documente, iar Mihai Viteazul era rău într-adevăr cu cei care doreau dezbinarea visului său: de a reuni cele trei ţări surori. "Iată argumentul de nezdruncinat pentru care "astăzi, după mai bine de 41 de decenii de la Re-Unirea câtor