Odata cu anuntarea masurilor de austeritate, patronatul roman si-a facut din nou simtita prezenta, anuntand prin vocile sale cele mai competente ca sprijina ctiunile guvernului.
Un guvern care, fie vorba intre noi, este tot mai contestat de populatie nu pentru ceea ce face, ci pentru modul in care o face.
Cum se explica atunci vehementa cu care patronatul, in formele sale, sprijina masurile de austeritate propuse? Prin bunavointa dlui ex-ministru Agathon, aflam ca "patronatul" reprezinta 70% din PIB-ul Romaniei.
Adica nitel mai mult decat are nevoie statul si nu guvernul, pentru a nu se mai recurge la aceste masuri de austeritate.
Acelasi patronat solicita masuri concrete pentru eradicarea evaziunii fiscale, aratandu-si astfel grija pentru cetateanul de rand.
Ce sa mai inteleaga bietul cetatean care confunda, din motive necunoscute, oamenii de afaceri cu politicienii? Daca patronii-politicieni nu fac evaziune fiscala, angajatii nu, functionarii si profesorii nu, sindicatele nu, atunci cine? De unde acele zeci de miliarde evaziune?
La ultima intalnire cu presa, dl Basescu spunea ca 20% (!!!) din PIB nu il ia in calcul nici o tara din lume pentru ca ar insemna impozite si taxe pe gaini si porcul din cotet. Se vede ca dl Basescu a stat mai mult pe vapor pe unde a umblat, pentru ca in Occident nu prea se cresc gaini si porci in gospodariile particulare.
Rezulta ca domnii guvernanti se inseala cu buna stiinta asupra PIB-ului, ceea ce mi se pare ca este un delict, sau varianta cea mai plauzibila, guvernantii au la dispozitie o imensa rezerva: (140mld x 39% x 20%) = 8 miliarde de euro! Sau poate chiar mai mult. Sa ne mai miram ca se fac afaceri la negru? Unde si cum sunt contabilizate aceste venituri?
Pentru ca sa faci invizibil 20% din PIB, adica aproape 30 de miliarde il face d