George Olteanu este subofiţer în rezervă şi îşi împarte timpul liber cu activităţile de la garda „Traseului celor trei fortificaţii“. Fostul cadru militar este comanantul tunului cu numărul doi al gărzii.
Profil:
Data naşterii:31 martie 1951, Focşani, judeţul Vrancea
Studii: Liceul economic şi şcoala de subofiţeri logistică-intendenţă
Familie: Căsătorit, doi băieţi.
Originar din Focşani, George a venit la Alba Iulia imediat ce a terminat şcoala militară. „Am absolvit şcoala militară în 1974şi de atunci am lucrat în regimentul de gen din Alba Iulia“, a spus George Olteanu. Acesta se mândreşte cu faptul că a avut ocazia să fie consilierul comandantului regimentului militar.
„Chiar dacă mereu am fost în funcţii administrative, pot să spun că mă mândresc cu funcţia cea mai mare de consilier al comandantului. În funcţia de consilier am avut în subordine atât maiştrii militarii, subofiţerii, cât şi militarii angajaţi pe bază de contract. Eu eram cel care făcea legătura între comandant şi subordonaţi, aceasta s-a petrecut în ultimii patru ani de carieră s-a întâmălat în 2004-2008“, a povestit fostul subofiţer.
A fost 31 de ani şef la depozitul de alimente
Tot în cadrul armatei, George Olteanu a fost şef la depozitul de alimente, funcţie pe care a deţinut-o timp de 31 de ani. Fostul subofiţer a recunoscut că cea mai mare paradă militară la care a participat a avut loc după revoluţie. „Cea mai mare paradă pe care am prins-o, a fost aici în Alba, a fost în decembrie în 2008, când s-au împlinit 90 de ani de la unirea principatelor. A fost un moment deosebit deoarece simţeam acea vibraţie istorică, patriotică, atât în sufletul meu ca militar, dar şi când vedeam entuziasmul populaţiei“, a povestit cu mândrie George Olteanu.
După o viaţă petrecută în slujba patriei, subofiţerul în rezervă se consideră împli