Cei mai pofticioşi arădeni au venit încă de la primele ore ale dimineţii să guste din bucatele apetisante. Ajuns la cea de-a doua ediţie, târgul de produse tradiţionale îi îmbie pe arădeni de două zile cu cele mai bune preparate culinare.
Zeci de producători de bucate tradiţionale din judeţul Arad au organizat în acest weekend o nouă ediţie a târgului culinar. Pe lângă mâncarea din belşug, vizitatorii au avut parte de sute de produse artizanale şi de spectacole de folclor. Salamul de Nădlac, produsele de Semlac, pita de Pecica, găluştele slovăceşti şi cozonacii de Zerind au fost cele mai gustate preparate.
„În fiecare an am participat la târg pentru că toate produsele sunt deosebite. Mi-am cumpărat mai multe perechi de cârnaţi, pâine făcută pe vatră şi brânză de Felnac”, a spus arădeanul Horia Gligor. Vinuri, răchie, murături şi miere de albine, toate s-au vândut ca pâinea caldă. Gurmanzii nu s-au putut abţine şi au servit câte puţin din fiecare preparat în parte. Bucătari profesionişti au încins grătarele ore în şir şi au preparat sute de mici.
Au venit şi ungurii
„Vizitatorii au putut să deguste din produsele culinare preparate în stil tradiţional zonei noastre. La fel ca anul trecut şi la ediţia aceasta am avut parte de mulţi vizitatori, care mai de care mai curoşi să afle reţetele gustoaselor preparate”, a spus Victor Cimil, apicultor.
La Târgul din acest an au fost prezente şi trei firme din Ungaria care au oferit pofticioşilor celebrul cozonac secuiesc, gulaş şi salam picant specific vecinilor maghiari.
Produse 100% eco
Standul cu miere de albină, sută la sută naturală a fost atracţia târgului din acest an. Vizitatorii au fost curioşi să afle cum se produce mierea, ce conţine ea şi cât de sănătoasă este. „Niciodată nu am mâncat, până astăzi fagure din miere de albine. Am rămas plăcut surprinsă, este cu adevăr