Nu se gândea că va urma o carieră militară. Chiar avea alte gânduri. Numai că după terminarea liceului a urmat stagiul militar, obligatoriu pe atunci. Aşa a ajuns în Batalionul 528 Cercetare.
În urma contactului cu armata a decis că trebuie să-şi continue cariera în uniforma oştirii române.
„Până la efectuarea stagiului militar ascultându-i pe unii şi pe alţii credeam că armata este pierdere de timp. Dar, după ce am intrat în această unitate şi am văzut că scene ca în filme de comando, gen Rambo sunt banalităţi faţă de nivelul adevărat al instruirii am decis că aceasta este profesia pe care o doresc. Sincer, acum uitându-mă la filmele de gen zâmbesc gândindu-mă că ceea ce fac actorii este doar circ ieftin", ne-a declarat plutonierul Creiţeanu.
Paraşutist şi scafandru
A început să lucreze tot în cadrul Batalionului 528 Cercetare de la 1 ianuarie 1995 ca militar angajat, ulterior devenind subofiţer. La ora actuală este perfect instruit în toată gama de misiuni specifice armei.
„Sunt paraşutist din anul 2009 şi am acumulat deja 10 salturi atât de la 500 de metri cât şi de la înălţimea minimă de 250 de metri. Cele de la înălţime minimă cer o instruire specială, fiind şi cele mai periculoase", ni s-a destăinuit cercetaşul.
„Din anul 2006 am şi brevetul de scafandru autonom. Am făcut numeroase imersiuni în Marea Neagră unde am coborât până la adâncimea de 25 de metri. De fapt noi nu coborâm mai adânc pentru că misiunile noastre au un caracter specific. Noi îndeplinim misiuni de luptă nu cercetăm fauna mării", ne-a spus franc, cu o notă de umor, Ion Creiţeanu.
Misiuni în Irak şi Afganistan
Militarul are deja la activ două misiuni de luptă, în Irak şi Afganistan.
„În prima misiune în anii 2005 şi 2006, am participat alături de militarii italieni, de carabinieri în mai multe misiuni de cercetare. De altfel am făcut atunci