Investitorii autohtoni au un nou intermediar pentru bursa de la Viena, unde au acces la companii mari din România, precum OMV, Raiffeisen Bank, Voestalpine sau Vienna Insurance Group. Dacă bursa de la Bucureşti nu reuşeşte să aducă decât foarte greu emitenţi noi, brokerii au început să se orienteze către pieţele străine pentru a-şi majora oferta pentru clienţi. După avansul luat de pieţele instrumentelor derivate, intermediarii aduc tot mai multe acţiuni de pe piaţa la veder
Investitorii autohtoni au un nou intermediar pentru bursa de la Viena, unde au acces la companii mari din România, precum OMV, Raiffeisen Bank, Voestalpine sau Vienna Insurance Group.
Dacă bursa de la Bucureşti nu reuşeşte să aducă decât foarte greu emitenţi noi, brokerii au început să se orienteze către pieţele străine pentru a-şi majora oferta pentru clienţi. După avansul luat de pieţele instrumentelor derivate, intermediarii aduc tot mai multe acţiuni de pe piaţa la vedere din alte ţări.
Cel mai recent intermediar care a adus o piaţă nouă în oferta proprie este KBC Securities România. Prin introducerea acţiunilor listate la Bursa din Viena, KBC a ajuns la un total de 23 de pieţe străine tranzacţionabile prin platforma uTrade. „Alegerea pieţei austriece pentru platforma uTrade este pentru noi, românii, o opţiune firească“, spune Alexandru Ioan, Head of Retail Brokerage KBC Securities România. Principalul avantaj al bursei vieneze în atragerea de investitori autohtoni este oferta care cuprinde companii mari prezente în ţara noastră. Erste Bank, OMV, Raiffeisen Bank, Vienna Insurance Group, Wienerberger sau Voestalpine sunt doar câteva dintre societăţile cu activităţi locale listate. Dintre acestea, doar Erste Bank este disponibilă şi la Bucureşti.
Investitorii sunt interesaţi de Asia
Atractivitatea bursei vieneze poate fi observată şi prin numărul relativ ridicat