Constantin Onu este cunoscut de cei mai mulţi piteşteni ca un preot cu misiune, un duhovnic ce-i slujeşte lui Dumnezeu dar şi vieţii aproapelui.Este fondatorul unicei corale cu transpunere în limbajul mimico-gestual şi „ Fiu al Argrşului şi Muscelului” pentru prestigiu moral, profesional şi civic
Pentru Părintele Constantin Onu, îndemnul „Roagă-te, munceşte, iubeşte” este respectat de dimineaţă până seara. Când nu slujeşte la Biserica Mavrodolu, îl găsim în cancelaria sa scriind, sau la universitate, predând studenţilor. Este Doctor în Teologie şi absolvent al cursurilor pentru „Interpret în limbajul mimico-gestual”.
Hirotonit preot în 1990, părintele inimilor celor mulţi a fost dirigintele elevilor surzi la Seminarul Teologic din Curtea de Argeş. Din 2001, este Consilier Eparhial responsabil cu asistenţa socială, iar în anul 1996, pentru pentru prima dată în istoria Bisericii Ortodoxe Universale, a investigat comunitatea persoanelor surde şi rolul acestora ca o componentă importantă a confesiunii ortodoxe structurând gramatical elementele de bază ale comunicării gestuale. „Mai să fac infarct când am constatat că nu există un limbaj mimico-gestual românesc structurat şi uniformizat. Că lipseşte un cadru legal, limbajul nefiind recunoscut decât din 2006. Atunci am identificat modalităţile de execuţie şi învăţare, de îmbogăţire a lexicului mimico-gestual românesc.”, spune părintele Onu.
Din 1999, părintele militează activ pentru includerea în planul de învăţământ a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Piteşti a unor cursuri de limbaj mimico-gestual, demers concretizat în şase generaţii de absolvenţi surzi şi auzitori.
De opt ani, coordonează, la Piteşti, activitatea „Centrului Naţional de Pregătire, catehizare şi misiune ortodoxă pentru deficienţii de auz din Patriarhia Română şi diaspora”. Constantin Onu, fondatorul unicei corale c