Cele mai multe construcţii urmează să fie făcute în mediul rural. Potrivit datelor înregistrate de Direcţia Judeţeană de Statistică, judeţul s-a situat în martie al treilea pe ţară la autorizaţii de construcţie eliberate pentru clădiri rezidenţiale.
Peste 180 de avize de urbanism au fost emise într-o lună de primăriile din Suceava. „În cadrul regiunii Nord-Est, judeţul Suceava se află pe primul loc deţinând 25,8% din numărul de autorizaţii de construcţie pentru clădiri rezidenţiale eliberate în luna martie 2010, fiind urmat de judeţele: Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui şi Botoşani“, a declarat Nicolae Maftei, director coordonator adjunct al Direcţiei Judeţene de Statistică (DSJ) Suceava.
Potrivit acestuia, Suceava s-a aflat pe locul trei pe ţară, după Ilfov şi Constanţa. Majoritatea autorizaţiilor au fost eliberate pentru mediul rural. „Din numărul total de autorizaţii de construcţie pentru clădiri rezidenţiale din luna martie, 28,1% au fost eliberate în mediul urban şi 71,9% în mediul rural“, a adăugat Nicolae Maftei.
Resurse naturale şi investitori străini
Dezvoltatorii imobiliari susţin că judeţul s-a aflat în martie pe primul loc pentru că această zonă atrage investitori atât prin spaţiul geografic, cât şi prin materialele de construcţii mai ieftine. „Comparativ cu alţii, noi dispunem de posibilităţi, având la dispoziţie lemnul, şi de zone frumoase dedicate turismului. Acesta este unul dintre motivele pentru care încă ne mai mişcăm“, a declarat Mihai Lutaniuc, dezvoltator imobiliar. Acesta a mai precizat că spaţiul geografic atrage ca un magnet investitorii străini. „Multe dintre autorizaţii sunt obţinute pentru străinii care doresc o casă de vacanţă în Bucovina. Zona noastră atrage investitori din Italia, Marea Britanie, Belgia, dar şi din Republica Moldova ori pe sucevenii întorşi din străinătate“, a mai spus Mihai Lutaniuc.