Faptul că din iarnă subvenţiile pentru căldură ar putea dispărea i-a determinat pe unii făgărăşeni să se debranşeze de la sistemul centralizat de încălzire. Deşi perioada depunerii cererilor de debranşare a început la 1 mai, peste 30 de oameni au făcut solicitări în acest sens. Iar acest lucru nu poate decât să-i bucure pe patronii firmelor care comercializează şi instalează centrale termice de apartament. Vânzările acestor instalaţii au crescut considerabil în ultima perioadă.
Speriaţi de faptul că vor plăti mai mult pentru apa caldă şi căldura consumate, mulţi făgărăşeni s-au înghesuit să cumpere centrale termice. „În ultima perioadă, tot mai mulţi făgărăşeni au intrat în magazinul nostru. S-au interesat de centralele pe gaz şi lemne. Mulţi dintre ei au şi achiziţionat centrale. Deci putem spune că vânzările noastre au crescut“, a spus Alexandru Petruţiu, agent de vânzări.
Totuşi, numărul celor care solicită debranşarea nu este cu mult mai mare faţă de anul trecut, susţine directorul regiei de termoficare din oraşul nostru. „Situaţia la Făgăraş este una normală, ca şi în anii trecuţi. Cred că populaţia a înţeles că aici, la noi, nu e nevoie de o alarmare în plus, pentru că suntem oraşul cu preţul cel mai mic la gigacalorie din ţară. De aproximativ o lună, de când am oprit căldura, am avut în jur de 30 de solicitări de debranşare, la fel ca şi anul trecut“, a spus directorul Ecoterm RA Făgăraş, Dumitru Şandru.
Făgărăşenii care vor să se debranşeze de la sistemul centralizat de încălzire o pot face până în data de 15 august. Actele necesare debranşării nu s-au modificat faţă de anii trecuţi. „La fel ca şi anii trecuţi, sunt aceleaşi condiţii de debranşare. Şi anume, viza proiectantului instalaţiei de încălzire iniţială de la bloc, care se va obţine de la Braşov. De la Primărie, făgărăşenii au nevoie de autorizaţie de construcţie. De asemenea, e ne