Coloana sonoră a fost acompaniată live de chitaristul Gary Lucas, invitat special al Festivalului de Film Transilvania (TIFF). Proiecţia peliculei „Dracula“, de la castelul Banffy din Bonţida (din judeţul Cluj), a fost unul dintre cele mai impresionante evenimente ale TIFF.
Un castel care datează din perioada renascentistă, o curte împrejmuită de torţe şi un ritm psihedelic creat doar cu o chitară le-au creat frisoane celor aproape 500 de persoane prezente duminică seară, de la ora 21.30, la proiecţia filmului „Dracula", realizat în 1931, a cărui coloană sonoră a fost realizată live de chitaristul Gary Lucas.
Şase ferestre sângerânde flancau un ecran alb, pe a cărui pânză s-a derulat, pentru aproape două ore, unul dintre filmele mult aşteptate în acest an la ediţia a noua a TIFF. „Avem de-a face cu vampirul din Transilvania", a fost una din primele replici ale actorilor.
Filmul, care rula parcă cu încetinitorul, în alb şi negru, ţinea publicul apăsat în scaunele amplasate în curtea castelului. Chitara lui Lucas îi ducea pe toţi cu gândul la legendarul Dracula, unii punându-se chiar pe şotii odată cu începerea filmului, începând să-şi sperie prietenii care priveau atenţi la ecranul montat în faţa castelului.
Formidabilul Gary Lucas
Proiecţia a durat aproape două ore, timp în care chitaristul Gary Lucas, cel care acompania coloana sonoră a filmului care a sosit în Transilvania în premieră europeană, nu şi-a dezlipit deloc vârfurile degetelor de pe corzile chitării sale.
A venit pentru prima dată în Transilvania, deşi a acompaniat live pelicula „Dracula" în toată lumea, din Australia până în Cuba. Cu o zi înainte de proiecţie, artistul a declarat că a devenit obsedat de ţara noastră în urmă cu foarte mulţi ani, când a citit pentru prima dată cartea despre legendarul vampir.
„După ce am citit cartea, am devenit obsedat de Ro