Pe clădirile din Cluj-Napoca, Abrud şi Câmpeni se află plăcuţe comemorative scrise de fostul profesor de arte plastice. A pictat cu scene din istoria moţilor o întreagă sală de clasă a şcolii generale din Abrud. Pentru lucrările aparte, foloseşte culori pe care le are de acum 40 de ani.
Sabin Sicoe, profesor de desen de mai bine de 30 de ani, a realizat lozincile pentru vizita lui Ceauşescu la Alba Iulia. A realizat şi plăcuţele comemorative de pe instituţii sau case din Abrud, Cluj-Napoca şi Câmpeni. De asemenea, pictează tablouri şi recondiţionează monumente. „ În anul 1991 am scris şi refăcut textul de pe Monumentul Eroilor de la Ţelna. Este un scris aparte, în stil brâncovenesc“, a spus Sabin Sicoe.
Lozinci cu „Ceauşescu fiu iubit“
Originar din Bucium Cerbu, Sabin Sicoe a renunţat la profesorat în 1987 şi a venit la Alba Iulia. „Am plecat din învăţământ şi prin concurs am intrat la Cooperativa Mureşul, la Atelierul de firme şi tablouri artistice“, spune fostul profesor de arte plastice.
În cadrul cooperativei a realizat pancartele pentru vizita lui Ceauşescu la Alba Iulia. „Am scris lozincile pentru Ceauşescu la cerinţa secţiei de propagandă vizuală şi artistică a Consiliului judeţean Alba în anul 1988, când se pregătea vizita acestuia la Alba Iulia“, îşi aminteşte Sabin Sicoe.
Acesta a precizat că pe pancarte a scris texte obişnuite cu care era întâmpinat dictatorul. „Pe lozinci am scris texte de genul «Ceauşescu România», «Ceauşescu Pace», «Ceauşescu fiu iubit ». Eram bine plătit, aveam un salariu mai mare decât profesor “, a spus buciumanul. Din păcate, Ceauşescu nu a văzut acele lozinci. El nu a mai ajuns la Alba Iulia.
Sute de plăci comemorative
Pe vremea studenţiei la Facultatea de Arte Plastice din Cluj-Napoca câştiga un ban scriind plăci comemorative. „Le-am scris la cerinţa doctorului în i