Rata medie a locurilor de muncă vacante a fost în primul trimestru de 0,70%, în creştere cu 0,20 puncte procentuale faţă de cele trei luni anterioare, dar în scădere cu 0,57 puncte comparativ cu ianuarie-martie 2009, cea mai mare cerere înregistrându-se în administraţie publică şi sănătate. Cele mai mari cereri de forţă de muncă s-au înregistrat în activităţile de administraţie publică (1,94%), sănătate şi asistenţă socială (1,39%), respectiv agricultură, silvicu
Rata medie a locurilor de muncă vacante a fost în primul trimestru de 0,70%, în creştere cu 0,20 puncte procentuale faţă de cele trei luni anterioare, dar în scădere cu 0,57 puncte comparativ cu ianuarie-martie 2009, cea mai mare cerere înregistrându-se în administraţie publică şi sănătate.
Cele mai mari cereri de forţă de muncă s-au înregistrat în activităţile de administraţie publică (1,94%), sănătate şi asistenţă socială (1,39%), respectiv agricultură, silvicultură şi pescuit (1,09%), iar cele mai mici valori ale ratei locurilor de muncă vacante s-au regăsit în industria extractivă (0,02%), hoteluri şi restaurante (0,13%), respectiv învăţământ (0,16%), se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).
În comparaţie cu ultimul trimestru din 2009, în ianuarie-martie 2010, cele mai mari creşteri ale ratei locurilor de muncă vacante au fost în administraţia publică (0,85 puncte procentuale), respectiv în activităţile de informaţii şi comunicaţii (0,48 puncte procentuale). Cele mai mari scăderi s-au regăsit în alte activităţi de servicii (-0,23 puncte procentuale), respectiv în intermedieri financiare şi asigurări (-0,16 puncte procentuale).
Faţă de acelaşi trimestru al anului anterior, scăderi ale ratei locurilor de muncă vacante s-au înregistrat în majoritatea activităţilor economice. Astfel, cele mai semnificative reduceri s-au produs în sănătate şi asistenţ