Domnul Ionescu e mic intreprinzator. Are o firma intr-un judet din Nord, intr-o localitate mica, cu 5200 de locuitori si 12 banci. El a observat intr-o zi ca din conturile firmei sale ies bani intr-o veselie. Domnul Ionescu s-a dus la banca (una din top5) si a cerut un extras de cont. Angajatii bancii i-au luat cei 3 lei si i-au dat extrasul. Cand s-a uitat peste hartii, dl. Ionescu a avut o revelatie. Toti banii care ieseau din firma erau in baza unui card cu care se retrageau in mod natural bani din bancomate. Dl. Ionescu habar nu avea de cardul in cauza, scrie Dan Popa pe blogul lui.
I-a intrebat pe angajatii bancii cine a facut cardul, iar bancherii i-au spus ca el, Ionescu. Ionescu s-a frecat la ochi. Mai bea el cate un pahar de bere in week-end, dar niciodata nu si-a facut carduri fara sa stie ce face. Pana la urma, treaba a fost lamurita.
Functionarii bancari eliberasera un card cuiva din firma lui Ionescu, card facut chiar pe numele lui Ionescu, in baza unei imputerniciri fictive semnate de acelasi Ionescu. Cum de a inmanat cardul fara ca acel cineva sa fie titularul cardului ramane sa stabileasca Politia si Judecatoria. Redau din sesizarea facuta :
"… Urmare a raspunsului dumneavoastra prin care mi-ati transmis extrasele de cont pentru perioada solicitata, am constatat ca am fost beneficiarul unui card bancar cu terminatia …..7546 cu care s-au ridicat sume importante de bani prin sistemul ATM din contul S.C…SRL., card pe care nu l-am avut in posesie.
Am solicitat prin acea adresa documentele care au stat la baza eliberarii acestui card (contract, semnatura primire card si altele), precum si extrasul de cont prin care sa se regaseasca sumele ridicate. Fac precizarea ca acest card nu a fost niciodata in posesia mea, nu l-am utilizat, nu am semnat de primirea acestuia, nu cunosc codul pin si nu am ridicat niciodata sume d