Unii profesori au cedat presiunilor Ministerului Educaţiei şi au decis să participe la examenul de Bacalaureat. O spune la RFI liderul FSLI, Aurel Cornea. El precizează că presiunile au fost enorme.
Unii profesori au cedat presiunilor Ministerului Educaţiei şi au decis să participe la examenul de Bacalaureat. O spune la RFI liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Aurel Cornea (audio). El precizează că presiunile au fost enorme.
"Profesorii au fost ameninţaţi, unii cu anularea dreptului de a mai primi prelungiri de activitate în cazul suplinitorilor, altora li s-a spus că dacă nu participă la acest examen, vor fi sancţionaţi şi nu vor mai primi gradaţie de merit în anul următor, că în cazul restrângerilor de activitate vor fi disponibilizaţi. Deci o serie de presiuni cum n-am mai întâlnit în ultimii 20 de ani. Din această cauză, este adevărat că au existat şi colegi de-ai noştri care au optat în ultimul moment să participe la această probă, dar marea majoritate nu au acceptat acest lucru", susţine liderul FSLI, Aurel Cornea.
El le cere scuze elevilor în numele profesorilor care boicotează examenul de Bacalaureat. Liderii sindicali fac apel către tineri să fie solidari cu ei, după ce elevii le-au solicitat dascălilor să nu le pună în pericol viitorul.
Consiliul Naţional al Elevilor din România protestează faţă de decizia profesorilor de a intra în grevă. Elevii acuză că le este încălcat dreptul la educaţie şi cer Ministerului să asigure organizarea examenului de Bacalaureat şi înscrierea la liceu pentru elevii de clasa a opta.
Reacţia vine după ce dascălii au anunţat că din 31 mai sunt în grevă pe termen nelimitat, din cauza măsurilor de austeritate impuse de Guvern.
Preşedintele Consiliului, Fabian Teliscă spunea recent la RFI că protestul profesorilor ar putea afecta viitorul unor elevi. Aurel Cornea, despre boicotare