Grupul de presă "BURSA" a organizat, săptămâna trecută, conferinţa "Finanţarea europeană - consultanţă directă". În această ocazie, specialiştii bancari ne-au prezentat opiniile lor referitoare la procesul de absorbţie a fondurilor europene în ţara noastră. Redăm, mai jos, răspunsurile primite de la "Banca Transilvania" la câteva întrebări adresate de "BURSA".
* Banca a finanţat proiecte care beneficiază şi de fonduri nerambursabile, în valoare de aproximativ 300 milioane lei
Reporter: Care este oferta Băncii Transilvania pentru cei care doresc să acceseze fonduri europene? Către ce domenii sunt îndreptate produsele BT?
Andrei Dudoiu, Director Executiv, Banca Transilvania: Banca Transilvania, ca bancă a oamenilor întreprinzători, a dezvoltat o platformă de soluţii prin care toţi beneficiarii să poată avea acces simplu şi rapid la programele europene. Adresat cu precădere companiilor de orice dimensiune, dar şi comunităţilor locale şi instituţiilor de învăţământ, setul de soluţii vizează proiecte din sectorul productiv, de cercetare sau cele destinate infrastructurii.
Sub această platformă de lucru, Banca Transilvania a reunit soluţii de consultanţă şi de finanţare în aşa fel încât condiţiile de aprobare cerute de autorităţi să fie extrem de simplu de îndeplinit.
Serviciile de consultanţă rezolvă problema întreprinzătorilor încă de la intenţia de accesare şi continuă cu aprobarea dosarului şi semnarea contractului cu autoritatea de management, organ agreat de forurile Uniunii Europene. În ceea ce priveşte soluţiile financiare, acestea rezolvă problemele întreprinzătorilor legate de lipsa finanţărilor pentru că sunt dezvoltate încă de la momentul intenţiei de accesare a fondurilor nerambursabile şi se materializează eficient în credite-punte sau cofinanţări necesare implementării proiectelor.
Reporter: Care este nivelul cofina